
Yapı Kayıt Belgesi Zemin Tespit Tutanağı Ücreti
İmar kanununun geçici 16. maddesine göre başvuruda bulunarak Yapı Kayıt Belgesi alanların yapılarını tapuya tescil ettirmek istediklerine bir Harita Mühendisi tarafından Zemin Tespit Tutanağının hazırlanarak kadastrodan onaylatması gerekmektedir.
Aşağıdaki forma Yapı Kayıt Belgesi aldığınız yapının oturum alanını yazarak Zemin Tespit Tutanağı hazırlanması için Harita Mühendisine ödenmesi gereken ücreti hızlıca hesaplayabilirsiniz.
Zemin Tespit Tutanağı Maaliyeti
Hesapla
Taban alanını yazarak hesapla butonuna tıklayınız
Burada hesaplanan ücret yaklaşık maliyet hesabıdır. Harita Mühendisi tarafından hazırlanan yapı kayıt belgesi üzerindeki alan bu hesapta kullanılarak net fiyat hesaplanacaktır.
Zemin Tespit Tutanağı ücreti Harita Kadastro Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan Mühendislik Hizmetleri Ücret cetvelinin XVI nolu başlığına göre belirlenmektedir.

Bu çizelge 2018 yılı 2. yarı yıl için geçerlidir.
Beğen
Bu paylaşımı 5 kişi beğendi
5 Sor17 Harita Fiyatı zemin tespit tutanağı imar barışı ücreti yapı kayıt belgesi imar affı 2018 merhaba arsa metrekare 242arsa birim degeri 222tl toplam inşaat alanı 1018metre karebağımsız bölüm 9 yapı kayıt belgemizi aldık tapumuz arsa tapusu bina 20 yıllık binada bodrum yok tapu almak istiyoruz ancak ancak uygun bulunmassa boşa masraf etmektede korkuyoruz lütfen yardımcı olabilirmisiniz.
Merhabalar
Yapı Kayıt Belgenizi aldı iseniz masrafın yarısını yapmışsınız demektir.
Bundan sonrasında bir harita mühendisine zemin tespit tutanağı hazırlatmanız ve bir mimara kat irtifak projesi çizdirmeniz gerekmektedir. Bu iki işlemin maliyeti 6-7000 TL civarında olacaktır. Bu kadar bir masraf ederek tapuya müracaatınızı yapabilirsiniz.
Tapuda yatıracağınız harçlar ve ikinci kez ödenecek imar barışı bedeli işleminiz devam edecek olursa ödemesi yapılacaktır. Eğer işleminiz devam etmeyecek olursa ödeyeceğiniz miktarın büyük bir bölümünün ödenmesine gerek kalmayacaktır.
Evraklarınızı tamamlayarak tapuya müracaat etmenizi ve süreci işin başında görmenizi öneririz.
Beğen
Bu yorumu 1 kişi beğendi
1
Merhaba , Tarla niteliginde olan arsamız için , ticari yapı kayıt belgesi aldık. içinde 21 metre kare konteyner var ona aldık yapı kayıt belgesini. biz bu yapı kayıt belgesini tapumuza işletmek istiyoruz. ne yapmamız gerekiyo acaba?
Merhabalar
Tarla vasfındaki araziler için yapıların tapuya işletilmesine izin verilmemektedir. Bu işlem Arsa vasfındaki yapılar için yapılabilmektedir.
Beğen
Bu yorumu 1 kişi beğendi
1
120 metre kare için ne kadar Zemin tespit tutanağı için ne kadar ücret talep ediliyor ev için ayrı ahır için farklı bir ücret mi talep ediliyor
Merhabalar
Zemin tespit tutanağı ücretinin hesaplanabilmesi için arsa alanının, arsa rayiç değerinin yapının toplam inşaat alanının bilinmesi gerekmektedir.
Bu bilgileri belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
bizim bir evimiz var eskiden otel pansiyon gibi bişeydi.bu yüzden tapu tek. şimdi 5 bağımsız tapusu olan eve çevirmek istiyoruz. yapı kullanma iznimiz var. biz ne yapmalıyız.
Merhabalar
Yapı Kullanma izin belgenizde bağımsız bölüm sayısı 5 olarak görülüyor ise bir Harita Mühendisine giderek Vaziyet ve Bağımsız Bölüm planı çizdirmeniz gerekmektedir. Sonrasında tapuya giderek 5 adet bağımsız bölüm tapunuzu alabilirsiniz.
Yapı Kullanma izin belgenizde bağımsız bölüm sayısı 1 olarak gözüküyor önünüzde iki seçenek vardır.
Birincisi Belediyedeki mimari projenizde tadilat yaparak bağımsız bölüm sayısını 5 olacak şekilde ruhsatınızı ve yapı kullanma izin belgenizi değiştirmek.
İkincisi belediye ile hiç muhatap olmadan imar barışına müracaat ederek 5 bağımsız bölümlü olarak yapı kayıt belgesi çıkarıp daha sonrasında tapuda işlem yapmak.
Hangisini yapmanız gerektiğine maaliyet araştırması yaparak karar vermenizi öneririz.
İmar barışında cins değişikliğinde yolaterk dosyası hazırladıktan sonra bahçe duvarı yola tecavüzlü ise belirtilmesi gerekir mi
İmar barışı müracaatı yapıldıktan sonra alınan yapı kayıt belgesi ile yapının tapuya işletilmesi istenirse öncelikle yola terk edilmesi gereken kısımların terkinin yapılması gerekecektir.
Yola terk işlemi şu yazımızda anlatıldığı gibi yapılabilecektir
İfraz Yaptırma Aşamaları ve İfraz Dosyası Örneği
Yola terk işlemi yapıldıktan sonra Yola denk gelen bahçe duvarının da bulunduğu bölüm mülkiyeti ana parselden ayrılarak kamuya terk edileceği için tapuya müracaat esnasında hazırlanacak dosyada gösterilmesine gerek yoktur.
Eğer duvar değil de tecavüzlü olan yapı ise yapının yola ne kadar tecavüzlü olduğu yine tapu için hazırlanan evraklarda gösterilmesi gerekecektir.
Bu Konuda Soru Sor
Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
Elo?lu Harita taraf?ndan geli?tirilmektedir. Copyright © 2005-2025