HKMO Logo

Eloğlu Harita Blog

Yapı Kayıt Belgesi Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler?

13 Kasım 2021

50 m apart bir dairenin yapı kayıt belgesi mevcut tapu çıkartmak için evi satın alırken nelere dikkat etmemiz gerek? Birden fazla aparttan sadece birini ala ağız bunun için de kat irtifakı projesi gerekli mi? Bu projeyi nereden nasıl temin edebiliriz? 

 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 13 Kasım 2021

    Merhabalar

    Bir parsel içinde ruhsatlı olarak yapılmış birden fazla yapı olması durumunda yatay kat irtifakının kurulu olduğu bir kat irtifak projesi ilgili belediyesinde ve tapu müdürlüğünde bulunur. 

    Kat irtifak projesinde yapılar için blok ismi verilmiş olmalıdır. A blok, B blok vb. Bloklarda birden fazla bağımsız bölüm var ise her bağımsız bölüm için de bağımsız bölüm numarası tanımlanmıştır.. Aynı şekilde kat irtifak tapularında da bu blok isimleri ve varsa bağımsız bölüm numarası yazmaktadır. Satın alacağınız apart daire tapusunda yazan blok ve bağımsız bölüm numarasının kat irtifak projesi ile karşılaştırılarak proje üzerinde size gösterilen yer olup olmadığı teyit edilerek satın alınmalıdır.

    İnşaat ruhsatı alınmış bir yer için yapı kayıt belgesi alınmasına gerek olmayıp işlemler ruhsat üzerinden devam edebilirdi. Yapı kayıt belgesi alınmış ise mesken almaya engel bir durum söz konusu olabilir. Bu noktada da bir araştırma yapmanızı öneririz.

    Beğen
    0

Bu Konuda Soru Sor
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.

 

ELOĞLU HARİTA EMLAK

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet İşh. 26/E Melikgazi Kayseri

Telefon: 0(352) 222 35 64

Hizmetlerimiz

  • İfraz Tevhid Parselasyon
  • Yapı Aplikasyon Projesi
  • Zemin Tespit Tutanağı
Eloğlu Harita tarafından geliştirilmektedir. Copyright © 2005-2024