HKMO Logo

Eloğlu Harita Blog

Tapuda cins değişikliği yaptırmak için izlenecek yol

01 Kasım 2021

tapu cins değişikliği ile ilgili işlemleri yaptırdık. tapudan bize evrakların Ankara da çevre ve şehircilik bakanlığında olduğu söylendi. bir süre sonra mesaj ile harç bedeli yatırmamız ile alakalı mesaj geleceğini söylediler. Böyle bir mesaj almadık çevre ve şehircilik bakanlığı yetkileri ile görüştüğümüzde tapunun bir referans numarası oluşturması gerektiğini söylediler. Fakat tapu bu konuda bilgi sahibi olmadığını söyledi. bu aşamada tıkandık bu referans numarasını nasıl temin edebiliriz. ve harç bedeli mesajı nasıl gelecek bize

 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 01 Kasım 2021

    Merhabalar

    Geçen ay itibarı ile yapı kullanma izin belgesi bulunan binaların  cins değişikliği işlemleri resen yapılmaktadır.  Bu tür işlemler için harç ödemesi yoktur ve dosya tapuya intikal ettikten sonra cins değişikliği işlemi otomatik olarak gerçekleşecektir.


    İmar barışı ile cins değişikliği yaptırmak istiyorsanız imar barışına müracaat aşamasında ödediğiniz tutar kadar bir tutarın ödenmesi gerekmektedir. Bu ödemenin yapılabilmesi için de tapu müdürlüğü tarafından ödeme için referans numarası belirlenmesi ve buna istinaden ilgili bankalara bu ödemeyi yapmanız gerekmektedir. Tapu müdürlüğünün bu konuda bilgi sahibi olmaması zor bir ihtimal. Anlattıklarınızda eksik ya da farklı bir işlem olması mümkün müdür? 


    Beğen
    0
  • nezahat 01 Kasım 2021 

    @Eloğlu Harita yorumuna yanıt olarak

    İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Tapu müdürü ile bir görüşme gerçekleştirdik konu ile alakalı araştırma yapıp geri dönüş yapacaklarını söylediler. ilk fırsatta yazınızı çıktı alıp tekrar tapuya gitmem gerekecek sanırım.

    Beğen
    0

Bu Konuda Soru Sor
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.

 

ELOĞLU HARİTA EMLAK

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet İşh. 26/E Melikgazi Kayseri

Telefon: 0(352) 222 35 64

Hizmetlerimiz

  • İfraz Tevhid Parselasyon
  • Yapı Aplikasyon Projesi
  • Zemin Tespit Tutanağı
Eloğlu Harita tarafından geliştirilmektedir. Copyright © 2005-2024