HKMO Logo

Eloğlu Harita Blog

Tapuda cins değişikliği yaptırmak için izlenecek yol

05 Aralık 2020

merhabalar. yapının . bodrum ve zemin kat olmak üzere toplam 812 metrekare.önceden bodrum için 182. zemin kat işyeri   için 240 metrekare belediyeden yapı kullanım izin  belgesi vardır.imar barışındanda faydalanıp 390 metre kare de yapı kullannım belgesi aldım.belediyeye bir örneğini verdim ama tapuya vermedim. toplam arsa alanımda 780 metrekaredir.sadece cins değişikliği yaparsam yada kat irtifaklı değişiklik yaparsam  bu işlemin birbirinden avantajlı tarafı nedir.birde yapının toplam alanı 406 metrekare. kalan arsama ayrı bir tapu cıkartabilirmiyim teşekkürler

 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 10 Aralık 2020

    Merhabalar

    Her bir bağımsız bölüm için ayrı bir tapu çıkarmak istiyorsanız bir mimara kat irtifak projesi çizdirdikten sonra bir harita mühendisinin hazırlayacağı zemin tespit tutanağı ile birlikte tapuya müracaat etmeniz gerekmektedir.

    Yapılacak cins değişikliği ve kurulacak kat irtifakı ancak elinizde olan yapı kayıt belgesi ve yapı kullanma izin belgelerine göre olacaktır. Bunun için bir mimar veya harita mühendisinin belgelerinizi incelemesi gerekmektedir.

    Beğen
    0

Bu Konuda Soru Sor
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.

 

ELOĞLU HARİTA EMLAK

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet İşh. 26/E Melikgazi Kayseri

Telefon: 0(352) 222 35 64

Hizmetlerimiz

  • İfraz Tevhid Parselasyon
  • Yapı Aplikasyon Projesi
  • Zemin Tespit Tutanağı
Eloğlu Harita tarafından geliştirilmektedir. Copyright © 2005-2024