HKMO Logo

Eloğlu Harita Blog

Yapı Kayıt Belgesi Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler?

09 Haziran 2020

merhaba

  Şu an almayı planladığım bir ev var.Bu ev tapuda dublex olarak geçiyor ancak sahibi hem üzerine bir kat çıkmış hem de binanın oturduğu alanda balkon altındaki boşlukları doldurarak oda şekline getirip genişlemiş.imar affına başvurmuş ve 2018 de 9170 lira para yatırmış.Şimdi ben bu evi alsam tapu üzerime geçtikten sonra tapuda 3 katlı triplex olarak işletebilir miyim? İmar barışı için 2018 de ödeme yaptığı için bir zaman aşımı mevcut mudur? teşekkürler şimdiden

 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 09 Haziran 2020

    Merhabalar

    Bahsetmiş olduğunuz sonradan yapılmış olan alanlar 2018 yılından önce yapılmış ve 2018 yılı içerisinde imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınmış ise artık sonradan yapılan bölümler içinde ruhsat alınmış anlamına gelir. Tapuya işletme noktasında herhangi bir zaman aşımına uğramaz ne zaman istenirse o zaman tapuya işletme işlemleri yapılır.


    Ancak tapuya işletmek istenildiğinde yatırılmış olan 9170 tl paranın bir kez daha yatırılması gerekecektir. Bu maliyette bir ev almadan önce teknik birisi tarafından zeminde inceleme yapılarak bir değerlendirme yapılması daha uygun olacaktır. 

    Beğen
    0

Bu Konuda Soru Sor
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.

 

ELOĞLU HARİTA EMLAK

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet İşh. 26/E Melikgazi Kayseri

Telefon: 0(352) 222 35 64

Hizmetlerimiz

  • İfraz Tevhid Parselasyon
  • Yapı Aplikasyon Projesi
  • Zemin Tespit Tutanağı
Eloğlu Harita tarafından geliştirilmektedir. Copyright © 2005-2024