HKMO Logo

Eloğlu Harita Blog

Yapı Kayıt Belgesi Zemin Tespit Tutanağı Ücreti

25 Şubat 2019

1972 yapılmış tapuda 3 katli kagir ev geçiyor babam bu evi 2008 yılında aldı. Tapuda pafta ada parsel bilgisi var. Aldığında deprem sigortası dahi pesin olarak yapıldı. 

Zeminle beraber 3 kat 5 daire var daha önceki ev sahibi imar affına girmiş elimde tahminen 1983 yazılı İzmir büyük şehir belediyesinin ziraat bankası hesabına imar affı için para yatırılmış. Elektrik su numarataj ayrı ayrı vergide 5 daireden gösterilmiş.

Benim sorum su olacak eski ev sahibi imar affına girmiş biz belediyeye gittiğimizde imar affı dosyasının olmadığını söyledi ama bu makbuz bende orijinal var pullu resmi evrak biz imar barışına tekrar  başvuracak mıyız? Evin ruhsatı belediyede yok gözüküyor nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.


 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 26 Şubat 2019

    Geçmiş dönemde çıkan imar affından yararlanılan yapıların bu imar barışından yararlanmasına gerek yok ancak önceki imar affı belediyeler ayağı ile yapıldığı için bu kaydın belediye kayıtlarında mevcut olması gerekmektedir. Elinizdeki makbuz ile belediyeye gittiğinizde size kesinlikle olmadığını mı yoksa kendi arşivlerinde kayıtlarında bulunmadığını mı söylediler?


    Elinizdeki makbuz ile belediyenin arşivinde o zaman yapılan müracaata ait detayların araştırılmasını bir kez daha denemenizi öneririz. Belediye tarafından verilmiş bir ruhsat olabilir. Tabi elinizdeki makbuzun o dönem ki imar affına ait olduğundan emin iseniz.


    Tüm çabalarınıza rağmen belediye arşivinde bir kayıt bulamıyorsanız mevcut yasadan yararlanmanız da fayda var. 



    Beğen
    0
  • Osman 18 Haziran 2019 
    Benim yapı kayıt belgemdeki ölçü 297 ama tescil belgesindeki ölçü 405.28 bunun için ne yapmaliyim
    Beğen
    0

Bu Konuda Soru Sor
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.

 

ELOĞLU HARİTA EMLAK

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet İşh. 26/E Melikgazi Kayseri

Telefon: 0(352) 222 35 64

Hizmetlerimiz

  • İfraz Tevhid Parselasyon
  • Yapı Aplikasyon Projesi
  • Zemin Tespit Tutanağı
Eloğlu Harita tarafından geliştirilmektedir. Copyright © 2005-2024