HKMO Logo

Eloğlu Harita Blog

Tapuda cins değişikliği yaptırmak için izlenecek yol

14 Şubat 2019

1999 tapu kadastroya arsamın röperli krokisini yaptırdım. Ve tapu kadastronun işaretlemiş olduğu yerlerden binamı yaptım tabi o zamanları ruhsatlı inşaat yoktu. O süreden bu güne kadar sorun yaşamadık. Yanımdaki arsa sahibi inşaat yapmaya başlayana kadar.


Şu andaki belediyenin imar müdürlüğündeki harita aplikasyon una göre benim binamın bir köşesi 47 cm komşu parsele girmiş. Ama benim 1999 da almış olduğum röperli krokide normal görünüyor. Belediye bunu bana bilgi vermeden yapabilir mi.? Bazı bilgili kişilere soruyorum. Mahkemeye ver diyorlar belediyeyi. Tez zamanda bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla 

 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 15 Şubat 2019

    Merhaba Nihat Bey

    1999 yılında Kadastrodan aldığınız resmi bir evrak var ise elinizde kadastro müdürlüğü ile görüşmenizi ve sonrasında mahkeme yoluna gitmenizi öneririz.


    Belediyelerin İmar Kanununun 18. maddesine göre uygulama yaparak parsellerin şekillerinde değişiklik yapma hakları vardır. Bu tür bir uygulama ile vatandaşın rızası istenmez ancak vatandaşa bilgi verilir. 


    Nasıl bir uygulama yapıldığı bu sorunun neden kaynaklandığı konuları teknik konular olup dosyası incelenmeden net görüş bildirilemez. Önerimiz Bulunduğunuz yerdeki bir Harita Kadastro mühendisi ile görüşerek süreci araştırması yönündedir. Hukuken bir ayrılılık olmaması durumunda dava açarak boşa masraf etmiş olursunuz.

    Saygılarımızla

    Beğen
    0
  • Necmettin turgut 05 Aralık 2020 
    Taşınmaz mallardan imarlı olarak arsa aldım yan komşu 600 metre tecavüzü var  ne yapmam lazım
    Beğen
    0

Bu Konuda Soru Sor
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.

 

ELOĞLU HARİTA EMLAK

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet İşh. 26/E Melikgazi Kayseri

Telefon: 0(352) 222 35 64

Hizmetlerimiz

  • İfraz Tevhid Parselasyon
  • Yapı Aplikasyon Projesi
  • Zemin Tespit Tutanağı
Eloğlu Harita tarafından geliştirilmektedir. Copyright © 2005-2024