HKMO Logo

Eloğlu Harita Blog

Yapı Kayıt Belgesi Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler?

21 Aralık 2018

Merhaba

İki katlı aile apartmanımız var. Seçim öncesi Teras kat yapmak istiyoruz. Mevcut iki kat için imar barışına müracaat yapacağız. Teras kat yapmamıza engel olur mu?


İki kat için müracaat yaptıktan sonra ölçmeye gelen ekip yerinde 3 kat göreceği için başvurunuz yanar diyorlar, Yapı Kayıt başvurusundan sonra belediye ölçüme ne zaman gelir?

Beğen
Bu paylaşımı 1 kişi beğendi
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 21 Aralık 2018

    Harita Mühendisi olarak bizler Kapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra yapının tapuya tescil edilmesi aşamasında yerinde ölçüm yaparak Zemin Tespit Tutanağı hazırlıyoruz. Bu işlem siz yapı kayıt belgenizi aldıktan sonra bize müracaat etmeniz durumunda bir hafta içinde gerçekleşmektedir.


    Belediye ya da başka kurumlardan yerinde ölçüme gelen kimse olmayacaktır. Bizler ölçüme geldiğimizde yapı kayıt belgesinde belirttiğiniz yapı alanı ile bizim hesapladığımız yapı alanını hesaplayacak ve yapı kayıt belgesinin doğruluğunu kontrol edeceğiz. Sözlediğiniz gibi ilave bir teras kat olması durumunda sıkıntı çıkabilir.


    Tavsiyemiz müracaatınızı yapıp yapı kayıt belgenizi aldıktan sonra hemen tapu işlemlerini başlatıp yapınızı iki katlı olarak tapuya işlettikten sonra teras kat inşaatınızı yapmanız. Bu durumda iki kat ruhsatlı ve tescilli iken teras kat kaçak yapı olarak kalmaya devam edecektir.

    Beğen
    0
  • Kenan 21 Aralık 2018 

    @Eloğlu Harita yorumuna yanıt olarak

    Tapu için önceliğimiz yok onu hemen almıycaz biz müracaat edene kadar ölçmeye gelen olmayacaksa ölçüm yaparken yapacağımız katı da dahil etsek onuda da yapı kayıda dahil edip tapu alabilirmiyiz biz müracaat ettiğimizde o kat bitmiş olacak çünkü 

    Beğen
    0
  • Eloğlu Harita 21 Aralık 2018

    @Kenan yorumuna yanıt olarak

    Bildiğiniz üzere imar barışı 2018 yılı öncesi yapılmış yapıları kapsamaktadır. 

    İlave yapıyı da dahil edip müracaatınızı o şekilde yaparsanız geriye dönük bir araştırma olmadığından sorun olmayacak tapu tescili aşamasında onuda tescil etmiş olacaksınızdır.

    Bilmek istediğiniz imar barışına müracaat ettikten sonra ölçüm için gelenin olup olmadığı ise; Devlet müracaatlarda vatandaşın beyanını doğru kabul ediyor ve ayrıca bir kontrol etme gereği duymuyor. Haliyle ölçüm ve kontrol için kimse müracaattan sonra gelmeyecektir, ta ki tapuya tescil ettirmeye karar verene kadar.

    Beğen
    0

Bu Konuda Soru Sor
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.

 

ELOĞLU HARİTA EMLAK

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet İşh. 26/E Melikgazi Kayseri

Telefon: 0(352) 222 35 64

Hizmetlerimiz

  • İfraz Tevhid Parselasyon
  • Yapı Aplikasyon Projesi
  • Zemin Tespit Tutanağı
Eloğlu Harita tarafından geliştirilmektedir. Copyright © 2005-2024