HKMO Logo

Eloğlu Harita Blog

Yapı Kayıt Belgesi Zemin Tespit Tutanağı Ücreti

22 Eylül 2018

İmar kanununun geçici 16. maddesine göre başvuruda bulunarak Yapı Kayıt Belgesi alanların yapılarını tapuya tescil ettirmek istediklerine bir Harita Mühendisi tarafından Zemin Tespit Tutanağının hazırlanarak kadastrodan onaylatması gerekmektedir.


Aşağıdaki forma Yapı Kayıt Belgesi aldığınız yapının oturum alanını yazarak Zemin Tespit Tutanağı hazırlanması için Harita Mühendisine ödenmesi gereken ücreti hızlıca hesaplayabilirsiniz.


Zemin Tespit Tutanağı Maaliyeti
Hesapla
Taban alanını yazarak hesapla butonuna tıklayınız


Burada hesaplanan ücret yaklaşık maliyet hesabıdır.  Harita Mühendisi tarafından hazırlanan yapı kayıt belgesi üzerindeki alan bu hesapta kullanılarak net fiyat hesaplanacaktır.

Zemin Tespit Tutanağı ücreti Harita Kadastro Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan Mühendislik Hizmetleri Ücret cetvelinin XVI nolu başlığına göre belirlenmektedir.

Bu çizelge 2018 yılı 2. yarı yıl için geçerlidir.


Beğen
Bu paylaşımı 5 kişi beğendi
 
Harita Fiyatı zemin tespit tutanağı imar barışı ücreti yapı kayıt belgesi imar affı 2018

20 Ağustos 2019

Merhaba , Tarla niteliginde olan arsamız için , ticari yapı kayıt belgesi aldık. içinde 21 metre kare konteyner var ona aldık yapı kayıt belgesini. biz bu yapı kayıt belgesini tapumuza işletmek istiyoruz. ne yapmamız gerekiyo acaba?

 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 23 Ağustos 2019

    Merhabalar

    Tarla vasfındaki araziler için yapıların tapuya işletilmesine izin verilmemektedir. Bu işlem Arsa vasfındaki yapılar için yapılabilmektedir.

    Beğen
    Bu yorumu 1 kişi beğendi
    1
15 Mayıs 2019

120 metre kare için ne kadar Zemin tespit tutanağı için ne kadar ücret talep ediliyor ev için ayrı ahır için farklı bir ücret mi talep ediliyor

 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 16 Mayıs 2019

    Merhabalar

    Zemin tespit tutanağı ücretinin hesaplanabilmesi için arsa alanının, arsa rayiç değerinin yapının toplam inşaat alanının bilinmesi gerekmektedir.

    Bu bilgileri belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

    Beğen
    0
02 Nisan 2019
bizim bir evimiz var eskiden otel pansiyon gibi bişeydi.bu yüzden tapu tek. şimdi 5 bağımsız tapusu olan eve çevirmek istiyoruz. yapı kullanma iznimiz var. biz ne yapmalıyız.
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 04 Nisan 2019

    Merhabalar

    Yapı Kullanma izin belgenizde bağımsız bölüm sayısı 5 olarak görülüyor ise bir Harita Mühendisine giderek Vaziyet ve Bağımsız Bölüm planı çizdirmeniz gerekmektedir. Sonrasında tapuya giderek 5 adet bağımsız bölüm tapunuzu alabilirsiniz.


    Yapı Kullanma izin belgenizde bağımsız bölüm sayısı 1 olarak gözüküyor önünüzde iki seçenek vardır.

    Birincisi Belediyedeki mimari projenizde tadilat yaparak bağımsız bölüm sayısını 5 olacak şekilde ruhsatınızı ve yapı kullanma izin belgenizi değiştirmek.

    İkincisi belediye ile hiç muhatap olmadan imar barışına müracaat ederek 5 bağımsız bölümlü olarak yapı kayıt belgesi çıkarıp daha sonrasında tapuda işlem yapmak.

    Hangisini yapmanız gerektiğine maaliyet araştırması yaparak karar vermenizi öneririz.

    Beğen
    0
13 Mart 2019
İmar barışında cins değişikliğinde yolaterk dosyası hazırladıktan sonra bahçe duvarı yola tecavüzlü ise belirtilmesi gerekir mi 
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 20 Mart 2019

    İmar barışı müracaatı yapıldıktan sonra alınan yapı kayıt belgesi ile yapının tapuya işletilmesi istenirse öncelikle yola terk edilmesi gereken kısımların terkinin yapılması gerekecektir.


    Yola terk işlemi şu yazımızda anlatıldığı gibi yapılabilecektir

    İfraz Yaptırma Aşamaları ve İfraz Dosyası Örneği


    Yola terk işlemi yapıldıktan sonra Yola denk gelen bahçe duvarının da bulunduğu bölüm mülkiyeti ana parselden ayrılarak kamuya terk edileceği için tapuya müracaat esnasında hazırlanacak dosyada gösterilmesine gerek yoktur.


    Eğer duvar değil de tecavüzlü olan yapı ise yapının yola ne kadar tecavüzlü olduğu yine tapu için hazırlanan evraklarda gösterilmesi gerekecektir.

    Beğen
    0
25 Şubat 2019

1972 yapılmış tapuda 3 katli kagir ev geçiyor babam bu evi 2008 yılında aldı. Tapuda pafta ada parsel bilgisi var. Aldığında deprem sigortası dahi pesin olarak yapıldı. 

Zeminle beraber 3 kat 5 daire var daha önceki ev sahibi imar affına girmiş elimde tahminen 1983 yazılı İzmir büyük şehir belediyesinin ziraat bankası hesabına imar affı için para yatırılmış. Elektrik su numarataj ayrı ayrı vergide 5 daireden gösterilmiş.

Benim sorum su olacak eski ev sahibi imar affına girmiş biz belediyeye gittiğimizde imar affı dosyasının olmadığını söyledi ama bu makbuz bende orijinal var pullu resmi evrak biz imar barışına tekrar  başvuracak mıyız? Evin ruhsatı belediyede yok gözüküyor nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.


 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.
  • Eloğlu Harita 26 Şubat 2019

    Geçmiş dönemde çıkan imar affından yararlanılan yapıların bu imar barışından yararlanmasına gerek yok ancak önceki imar affı belediyeler ayağı ile yapıldığı için bu kaydın belediye kayıtlarında mevcut olması gerekmektedir. Elinizdeki makbuz ile belediyeye gittiğinizde size kesinlikle olmadığını mı yoksa kendi arşivlerinde kayıtlarında bulunmadığını mı söylediler?


    Elinizdeki makbuz ile belediyenin arşivinde o zaman yapılan müracaata ait detayların araştırılmasını bir kez daha denemenizi öneririz. Belediye tarafından verilmiş bir ruhsat olabilir. Tabi elinizdeki makbuzun o dönem ki imar affına ait olduğundan emin iseniz.


    Tüm çabalarınıza rağmen belediye arşivinde bir kayıt bulamıyorsanız mevcut yasadan yararlanmanız da fayda var. 



    Beğen
    0
  • Osman 18 Haziran 2019 
    Benim yapı kayıt belgemdeki ölçü 297 ama tescil belgesindeki ölçü 405.28 bunun için ne yapmaliyim
    Beğen
    0
Bu Konuda Soru Sor
 Yukardaki toplama sonucunu kutuya yazınız.

 

ELOĞLU HARİTA EMLAK

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet İşh. 26/E Melikgazi Kayseri

Telefon: 0(352) 222 35 64

Hizmetlerimiz

  • İfraz Tevhid Parselasyon
  • Yapı Aplikasyon Projesi
  • Zemin Tespit Tutanağı
Eloğlu Harita tarafından geliştirilmektedir. Copyright © 2005-2024